Wat te doen als uw werknemer hersenletsel heeft?

Bent u werkgever van iemand die net getroffen is door hersenletsel (NAH), dan zullen er ook hoop vragen zijn. De belangrijkste vraag is natuurlijk: Hoe kunnen wij u ondersteunen in uw verantwoordelijk zijn voor de ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie van uw werknemer? De kans is groot dat de werknemer hetzelfde werk niet meer (helemaal) kan uitvoeren. Het is dus belangrijk dat u samen met uw werknemer en met de collega’s kijkt naar de werkzaamheden, de werklast, de manier van samenwerken met collega’s en besluit of hier veranderingen in moeten komen of niet. Het is belangrijk dat u hierbij hulp krijgt van experts bij dit re-integratietraject die u ondersteunen bij jobcoaching, mogelijkheden voor aanpassingen, de wetgeving, bedrijfsartsen en bedrijfsmaatschappelijke diensten.

 

“Hoe kunnen wij u ondersteunen in uw verantwoordelijk zijn voor de ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie van uw werknemer.”

Wat te doen als u een werknemer heeft met NAH die wil re-integreren?

Heeft u een werknemer die wil re-integreren, dan is het belangrijk dat u als werkgever de juiste begeleiding vindt. U kunt te maken krijgen met veel verschillende instanties als: UWV, huisartsen, arbodienst, sociale wijkteams, de gemeente, ziekenhuizen en/of revalidatieklinieken.  In de samenwerking met WijDoen mag u erop vertrouwen dat wij deze contacten en relaties met bovengenoemde instanties opgebouwd hebben, met als gezamenlijk doel: Werkgevers ontzorgen,  werknemers toekomst bieden.